تعویض پروتز سینه

تعویض پروتز سینه به دلایل مختلفی ممکن است انجام شود. اگر مقدار قابل توجهی وزن اضافه یا کم کنید؛ ممکن است تعویض پروتز سینه، زودتر انجام شود.عوامل دیگر تعویض پروتز سینه، آسیب ناشی از ضربه سنگین به قفسه سینه، سایش و پارگی می‌تواند باشد که البته این موضوع بسیار به جنس پروتز و مهارت پزشک بستگی دارد.

پروتزها معمولاً حدود ده تا پانزده سال دوام می آورند، اما بسته به نحوه مراقبت از آنها و شیوه زندگی شما ممکن است مدت زمان کوتاه یا طولانی تری داشته باشند.

پروتز سینه و سرطان سینه

سرطان مرتبط با پروتز سینه بسیار نادر است. بررسی اخیر موارد BIA-ALCL گزارش شده تا پایان سال ۲۰۲۱، میزان خطر ارتباط پروتز سینه و سرطان سینه را نشان می دهد:

ایمپلنت ها و پروتزهای پوشش داده شده با پلی اورتان دارای خطر تخمینی ۱ در ۱۸۰۰ هستند.

این عدد نمایانگر ارتباط مستقیم جنس و کیفیت پروتز سینه است که همانطور که گفتیم در ایمپلنت‌های پلی اورتان، اجتمال بروز سرطان سینه در یک نفر به ازای ۱۸۰۰ نفر است.

توجه به این نکته ضروری است که FDA ایمپلنت سینه را وسیله ای مادام العمر نمی داند. با این حال، شواهد حکایتی وجود دارد که نشان می دهد زنان ایمپلنت های خود را بیش از ۲۵ سال نیز نگه می دارند.

چه زمانی تعویض پروتز سینه باید انجام شود؟

تعویض پروتز سینه معمولاً در صورتی انجام می‌شود که با عوارض جانبی شدیدی مواجه شوید و یا بخواهید آن را به سبک یا اندازه دیگری ارتقا دهید.

چند نشانه فیزیکی که ممکن است نیاز به تعویض پروتز سینه داشته باشید عبارتند از:

  • پارگی: یکی از دلایل رایج برداشتن یا تعویض پروتز سینه است. ایمپلنت های سالین در هنگام پاره شدن از نظر اندازه کوچک می شوند، در حالی که تشخیص مشکلات ایمپلنت سیلیکون کمی سخت تر است. معاینه فیزیکی، سونوگرافی یا MRI می تواند به شناسایی پارگی های سیلیکون کمک کند.
  • سخت شدن: برخی بیماران دچار انقباض در ناحیه پروتز می شوند، وضعیتی که در آن بافت اسکار، بسیار ضخیم شده و در اطراف یک یا هر دو ایمپلنت ایجاد می شود. این به طور معمول باعث می شود که سینه سفت تر شود. سفتی، درد یا حساسیت در سینه از عوارض جانبی کمتر شایع در سفت شدن سینه است.
  • تغییر موقعیت: ایمپلنت ها گهگاه در داخل محل بافت اسکار خود حرکت می کنند. اگر یکی از سینه‌ها پایین‌تر از دیگری و آویزان باشد، یا اگر نوک سینه‌های شما در جهت‌های متفاوتی باشد، ممکن است ایمپلنت‌های شما جابه‌جا شوند.
تعویض پروتز سینه را چگونه به تعویق بیندازم؟

همه پروتزهای سینه به طور طبیعی با گذشت زمان کارایی اولیه خود را از دست می دهند. با این حال، همه زنان بر یک بخش مهم جراحی کنترل دارند: ظاهر ایمپلنت ها.

از سالین گرفته تا سیلیکون و از گرد تا قطره ای شکل، ایمپلنت ها در اندازه ها، شکل ها و مواد مختلفی تولید می شوند. هنگام انجام پروتز سینه، حتماً ایمپلنتی را انتخاب کنید که متناسب با سبک زندگی و چارچوب شما باشد و از ایمپلنت های خود راضی باشید.

دکتر مصطفی آگاه با بیش از ۲۰ سال سابقه تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی و اخذ مدرک دوره تکمیلی از اتریش و بازگشت به ایران، سالها در خدمت مراجعین خود هستند. 

علاوه بر ایشان، کادر درمان و پشتیبانی ۲۴ ساعته ما، آماده پاسخگویی به بیماران بین المللی و داخلی هستند.

همیشه به یاد داشته باشید که ابتدا، داشتن اطلاعات کامل از پزشک، جراحی، عوارض و ریسک‌های عمل و پاسخگویی و همراهی پزشک و کادر درمان از قبل از شروع جراحی و مشاوره تا فالوآپ و بهبودی کامل شما، از مهمترین فرآیندهای شما برای تصمیم به انتخاب کشور، شهر و پزشک شماست.